Kрыm. Otdых нa Keрheнckom пoлуoctрoce 
BELANGRIJKSTE • DE VERWIJZINGen VAN TOERISTen • ZOEK Gl222222    
Recreatie in KERCH
 • Kruidt en publika
 • Behuizing en voeden
 • Vakantieoord meewerken oorzaaken
 • Historische evenementen
 • Kerch, Tsarskii kurgan
 • Kerchenskii gestort
 • Yakovenkovo, Opuk, Chauda
 • Shchelkino en Kazantip
 • Arabatskaya pijl
 • Het overzicht op van parkeert en stranden
 • Zekerheid en giena
 • Doellatten, restaurants, cafe
 • Vermaken
 • Sobitiya en vieringen
 • Daiving
 • Onderwijs toerisme
 • Arkh. Expedities
 • De plaatsen van forceren
 • Rijden met betrekking tot bezdorozhiu
 • Bejaag en rybalka
 • Verbinding, dienst lijnen
 • Bankwezen behuizing
 • Adviezen avtoturistam
 •  
  Zdravnitsy KERCH
 • Kuuroord 'Zeil'
 • Pansionat 'Kasteel'
 • Pansionat 'Zarya'
 • Pansionat 'Kiev'
 • Pansionat 'Hoopen'
 • De basis van recreatie 'Dolfijn'
 • De basis van recreatie 'Priboi'
 • B/omstreeks 'De steppe dauw'
 •  
  Ander
 •  
  Kaart
  Sm111111
   

  De kust van De zee van azov, stad Shchelkino en kaap Kazantip

  Op de noord van Kerch in het gebied met. Bondarenkovo de seks bewoont van gryazevykh vulkanen: Van de krakken in aardse boezem hier wordt niet magma, en blauwe-groene klei vorming lage heuvels van kraterami of de plas van vloeiende vuiligheid verkwist. In geen geval benaderen het dichtbij - het is mogelijk provalitsya zeer diep. Ja en aangeeft klei niet vervagen, ze snel vozmetsya door de dop, en om zijn negde, tot toe zee meerdere kilometers aan te drijven.

  Gryazevye de vulkanen van noch houding naar de plotselinge huiduitslagen van magma hebben niet. Vybrosy vuiligheid van ruimere dieptes worden verbonden aan de onderverdeling van de ruimere menigtes van organische substantie welk daardoor razlomov aarden dop ontpopte zich op de dag van grote krakken.

  In de naar het oosten Azovskogo de kust van Kerchenskogo schiereiland, op met. Vakantieoord (Mummy Russian) raskinulos schilderachtige Chokraxkoe plas en uitstekend arenaceous peresyp. Vysokosulfidnye vuiligheid en rapa plassen oeroud geweten door de salutary eigenschappen. In de jaren van Grote huiselijke oorlog in de plas verschigeten Duits vliegtuig, maar strooibiljet Iozef Bois overleefd (!) En nadien raakte bekend in Oostenrijk door beeldhouwer. Werken van bee honing, van de schoensmeer en voiloka alle leven gekoppeld er mee snadobiami welk het kwam zdeshnii herder uit.

  Zelve met betrekking tot zichzelf gezetene Mummy Russian wordt staroverami, vykhodtsami van Russian Severa, en hedenen ethnographic belangstelling gevonden. In de brengende zoek voortvloeit complementarily om boven te verduidelijken, naskolko uw kvartirosdatchiki zijn gereed voor toerist volnostyam – badende golyshom, te op vrije voeten liefhebben, bodi-artu, pirsingu en alle anderen die met betrekking tot alle zdeshnemu kust, algemeen, veroorzaakt niet niet van slechts noch bezwaren, van maar quitte nieuwsgierigheid.

  Skalistye kapen met betrekking tot beide leden van zdeshnego afgrond zwermen in de broekzak stranden, zo aantrekkelijk naar de amateurs van vaste zonnebarnd en naakt badend, en door de conglomerations van de afgronden van grijse nozdrevatogo kerchenskogo kalksteen. Beperkingen in de hersenschim van de natuurlijke beeldhouwers van – water, van vetra en vrieskou – zullen niet, misschien vernemen. Sowieso, iedere wandelweg mee dit khaosov zal uitlenen beweegreden om zich te verwonderen en om zich te verlustigen in.

  Tel naar de plas die langs het het in het bijzonder niet pogulyaesh. Serovodorod, niettemin, dit namelijk wat maakt duidelijk rotte producten zo zuur op de lucht. Dood water van Russische geest-relaasen – het de meest en bestaan. Niettemin zonder dood water niets accreted en niet istselyalos.

  De plas vuiligheid zijn gebruikt voor de behandeling van ingewikkelde chronische ziektes, bijvoorbeeld, gaimorita in de ziekenhuizen en zdravnitsakh Kerch, alsmede in pansionate "Zarya" (met. Nizhne-oversea). Op basis van deze methodologieen wordt om jaar-om het vakantieoord van de meeste ruime geplannen en komfortnuiu zdravnitsu landstreek – "Krymskoe Priazove" in g te maken. Shchelkino.

  Zijnend verschuldigd naar toeristische opwinding op de kust van De zee van azov de impuls van de ontwikkeling kreeg van en raitsentr Leninskogo gebied de bebouwde kom van stedelijk type Lenino (stationeren Seven Kolodezei). TOT TOE de uit te varen zee vandaar van als klein als 5 kilometers, zodat om het strand van bijzonder probleem niet.

  Niets anecdotic voor het toerisme bebouwde kom presenteert niet, behalve oeroude volksoverlevering omstreeks 7 inktkokeren. Niettemin in bebouwde kom handelswaar en handige handel, bankwezen behuizing, vervoeren knooppunt (spoorwegstation, autobus halte en cabstand). Bebouwde kom wordt rukotvornymi door de wouden, erkend zapovednym object omcirkeld. Maar, generaal, niemand in het bijzonder is niet vertragen in Lenino, omdat de meeste aanlokkelijke object voor de tournees hier is Kazantip.

  Kaap Kazantip verdraaiing vandaan naar De zee van azov vandaan buiten op de noord, uiterst interessante plaats rakend bekend leix in laatste 20 jaren oud.

  Op de kaap Kazantip, van en meer precies aan land Aktashskogo zoute plas, werd annunciate nucleaire halte beslist. Door ruimere streven en zelfs golodovkami Krymskikh "brink" stroiku stopgezet. Maar verbleven grote corpora, bij wie dozijn jaren oud wind bewandelden, en stad Shchelkino. Heet het het in de eerbewijs respectievelijk liden van een geleerd genootschap Kirilla Ivanovicha Shchelkina (1911 -1968) die, net zo En. V. Kurchatov, kreeg onderrichting in Simferopolskom universiteit, en dan werd vader van nucleair en vodorodnoi bommen en, natuurlijk, van de kernenergie.

  Stad Shchelkino werd stad-blinde, bij wie mensen verbleef buiten de arbeidsplaats van en aandacht. Het genaamd krymskoi door Sicilie voor razgul ordende prestupnosti rond de middelmaat van 1990 jaren en grote toonladders van onwettige lova osetrov en mijnbouw van zwarte kaviaar.

  Toch stad doormaakte. Grote Russische baai met wonderbaar arenaceous strand resideert gelijk voor de verblijfplaats Shchelkino, en in meerdere kilometers met betrekking tot ander kant van de kaap Kazantip zetelen niet de minder luxueuze stranden van Tatarskoi baai. Whereat 2500 uur zonne siyaniya in jaar! Het is meer, dan in Yevpatoriya, wat reeds om van Nitstse te spreken of Sochi, waarbinnen de zomer respectievelijk dikwijls regentijd rijden.

  Op de zelve stichting van de kaap Kazantip in oeroude rybatskom dorp Mysovoe stormily privesector ontwikkelt. Hier over het algemeen het is mogelijk eenvoudig perebegat van een baai op andere. Omdat als in een baai wind en storm, dan in andere – compleet kalm. Zijnende verschuldigd hieraan eigenaardigheid Shchelkino en Mysovoe zeer populair op serferov, van amateurs catania op waterige grondslag. Oceanische baar op De zee van azov natuurlijk niet brengt tijdperk door. Hier kataiutsya op parusnykh grondslagen (vindglyaidakh, vindserfakh en fanbordakh) en grondslagen welk worden door de antenne slangen (kaft-serf) gesleept. Vooral succesrijke weersgesteldheid voor het rijden ligt in De augustus-september vast.

  En in de juli tijdperken in twee jaren worden van de kinder festiviteit van de dans "Dansend dolphing gedraagd.

  Na eerst diskoteki op nucleair reaktore in 1995 g. Kazantip werd kultovym plaats voor alle geavanceerd molozhezhi. Ernaar, waarheid, naar 1998 jaar filieerde ook behoorlijk wat niet geavanceerd af die animo vergalde naar en extremalam en plaatselijke autoriteiten. Zodat Kazantipskii de festiviteit van molodezhnoi cultuur nu kochuet met betrekking tot de Krim en zelfs kloniruetsya, onverwachts schijnend op verschillende kuuroorden.

  De meeste geavanceerde Moskou dagbladen "Ptiuch" en "Matador" in 1997 jaar doopte van Kazantip belangrijkste tusovkoi plyazhnogo het seizoen van Rusland en prilegaiushchikh landen, en vergaten door god en de mensen van de constructie Krymskoi nucleaire halte "dekoratsiei door de waarde 1 000 000 000 dollar's en de meest grandioznym door de gedenkteken van industrieele cultuur. De better half van de gebouwen van nucleaire halte nu wordt in tweeen genomen, unieke torens kranen ook worden verkocht. Verbleef leix monolitnaya bepantseerde beton toren belangrijkste reaktora. Zodat voor de aanhang van de cultuur "indastriel" vooralsnog wordt object palomnichestva gelaten.

  Zapovednyi kaap Kazantip resideert noordwaarts g. Shchelkino op Kerchenskom schiereiland. Kazantip - als naar-tatarski de bodem van boiler. Rondom om in het plan kaap, vandaan buiten de verdraaiing vandaan naar De zee van azov, wordt skalistymi door de heuvels, hoogtepunt omstreeks 170-190 m omcirkeld. Hen obryvy aan land zeer schilderachtige, grijse poreuze kerchenskii kalksteen zal de menigte van onderhoudende cijfers vormen.

  Zeer dikwijls in de literatuur en vertelsels gidov kan worden mening welk dit oeroude koraal rif getroffen. Dat, die tijdperk doorbracht op het koraal rifakh zelve kan voor ons deze puzzel beslisen. Maar wat adapteren dit helemaal vreemd – met betrekking tot de buitenzijde vormen, begroeiing, naar fauna, naar energetics, - deze wil zeggen naar anyone besteding tijdperk hier tenminste tijdperk ...

  Zijnend verschuldigd naar de complete afwezigheid van presnoi water het verbleven door onberoerde beschaving. Leix in recente jaren hier schenen olie openingen welk, begeleidend, tamelijk romantisch en vermanen van tekhasskikh vesternakh (bedrijf, echt, met tekhasskim door de deelname).

  In plantaardige wereld werd de menigte van ongewoone nu types van neraspakhannykh dorre steppes, met innerlijke hen bogateishim door de wereld van de insecten en ondiepe beesten weerhouden. Maar belangrijkste da's hoedde in het gebied van het landschap belang, onderlegd alle tien jaren geleden, matochnye (genetisch waard) de gemeenschappen van azovskoi vis: Bychka, osetra, van kefali en andere schrijft.

  Toegang op het gebied van het landschap belang betaalde, volksplanting moet centrum g regelen binnen. Shchelkino. Hier uitstekend badend, vooral voor naturistov, en ongewoone landschappen gelaten winnen naar en kunstenaaren, naar en camera-mannen. De varieteit van de baaien en de van niet burdensome vooringenomenheden van footpaths zal mogelijkheden voor de wandelwegen peshkom, door de top of op alpene fiets voor elk tijdperk en toebereiding uitlenen.

  Gezetene Nizhnezamorskoe, Goud, Novootradnoe en Pesochnoe zetelen aan land van Kazantipskogo de afgrond van De zee van azov. Afield afgrond op 25 km worden fantastische arenaceous-rakushechnye stranden door de breedte 20-30 m gehoosd. De bodem van de zee arenaceous, ondiep. Langs de zee door de arbeid lesovodov worden fantastische wouden, algemeen van witte Acacia gemaakt. De combinatie van deze stuwing zuiden bomen met de duinen manende Baltiku, schrikt verbeelding op.

  Van stationeren Presnovodnaya op het zuiden expliciet worden nagetrokken in relefe de residuen van oeroude defensieve schacht welk beheersten Uzunlarskii (het gedragingen naar de plas Uzunlar op de bezuiden Kerchenskogo schiereiland), of Asandrov (in de eerbewijs bosporskogo tsarya Asandra bolsterring schacht verhogen in ik eeuw tot toe n. E.). Die voor het eerst gemaakt dit grandioznoe oprichting van het mannelijk lid en wanneer - onbekend.

  Predpolozhitel, het, net zo Perekopskii schacht op de benoorden de Krim, en Akmonaiskii schacht in de zelve smal deel van Kerchenskogo schiereiland (van met. Kamenki, voormalige Ak-monai tot toe pos. Primorskii) - alle deze rvy en schachten verbleven van oeroude rechnykh systemen welk van smenyali elkander poosje dreif continents de silhouet veranderde van de Krim en de hangen ervan bovenaards.

  Door deze werkwijzen vergezeld en door de vooruitgang of terugmars marinier vorskikh v5lnykh stadsdelen dor of met betrekking tot alle Azovo-chernomorskomu zwembad, wordt naar volop limanov - van kuste zoute plassen toegeschreven aan.

  Igor Uliankin  Complementarily op dit thema:

  Kerch, Tsarskii kurgan, Ajimushkai, Eltigen
  Kerchenskii, Eni-calais, Kerchenskaya fortess gestort
  De kust van Zwarte zee, met. Yakovenkovo, g. Opuk, kaap Chauda
  Arabatskaya pijl